Service rondom inseminatie

Voor de inseminatie van uw koeien bieden wij u een aantal diensten aan:

Indien u zelf de dieren insemineert, heeft u een eigen stikstofcontainer. Omdat stikstof vervliegt, is het belangrijk het stikstofniveau goed in de gaten te houden. Als dit te laag wordt zal het sperma in de container onvoldoende gekoeld worden wat een negatief effect op de kwaliteit van het sperma heeft. Linde Gas verzorgd via de Cryokoerier de stikstofservice bij klanten van Heemskerk.

Indien u uw dieren liever laat insemineren, dan kunt u tegenwoordig ook gebruik maken van onze inseminatieservice in samenwerking met Tellus Focus. In een groot gedeelte van Noord-Brabant kunt u uw dieren dagelijks laten insemineren.

Ter controle van uw koeien en de inseminatieresultaten bieden wij in verschillende delen van Nederland en België vruchtbaarheidsbegeleiding aan. Door de dieren goed te controleren verhoogt u de vruchtbaarheidsresultaten van uw veestapel. Deze begeleiding in de stal kan eventueel uitgebreid worden met de vruchtbaarheidmonitor, waarbij aan de hand van kengetallen gekeken kan worden wat de aandachtspunten op uw bedrijf zijn.