Shottle invloed tijdens NRM zichtbaar in boerenkoeien

Op de eerste dag van de NRM maakte Balisto en Gillespy indruk met een imponerende dochtergroep. Tijdens de individuele keuring op zaterdag waren drie nakomelingen van ABS-stieren duidelijk in staat de fokkerijvisie van ABS uit te dragen; machtige koeien met productiecapaciteit. Met twee fraaie nakomelingen en één kleindochter gaf Shottle op de tweede NRM dag een mooi visitekaartje af.

In de middenklasse viel de nog jeugdige Guurtje 292 (foto onder) van de familie van Loenhout uit Prinsenbeek op door haar mooie balans. De dochter van Aftershock (v. Shottle) is in haar fraaie frame voorzien van een mooi hellend kruis. De tweedekalfs koe met best beenwerk en een enorm sterk aangehecht uier eindigde op een 1C positie en was door naar de finale.

Guurtje292 Loenhout Aftershock ABS Heemskerk

In de oudste rubriek kwam er geweld binnen. De krachtige hoogproductieve Truus (v. Shottle) (foto onder) van de familie Brugman uit Loenen maakte indruk met haar diepe en brede frame. De goed bewaarde vijfdekalfs koe bezit een kwaliteitsuier. Met krachtige stappen veroverde ze een plek in de bovenste helft van de oudste rubriek.

Truus Shottle ABS Heemskerk
De best bewaarde NRM kampioene van 2012, Shottledochter Jimm. Holstein Helen 589 (foto onder) van John de Vries uit Boyl was er opnieuw op uit om een succes mee naar huis te nemen. En dit gebeurde inderdaad. Helen is een voorbeeld koe waarbij show- en boerenkoe samenkomen. Degelijkheid, melktype, upstanding en kracht zijn bij haar perfect in harmonie. Haar fantastische uier en super beenwerk maakte dat Helen opnieuw het kampioenspodium mocht betreden en het reservekampioenschap bij zwartbont oud op haar naam schreef.

Jimm Holstein Helen589 Shottle ABS Heemskerk
We feliciteren alle NRM deelnemers met hun successen, in het bijzonder de kampioenen!