NLBE NLBE FRDEEXPORT

+20°C code rood voor hittestress!

De temperatuur loopt weer lekker op. Hittestress vindt al plaats vanaf 20°C en vormt een behoorlijke aanslag op het welzijn van onze koeien. Bacteriën voelen zich echter prima bij deze temperatuur en vermeerderen zich razendsnel. Genoeg ingrediënten voor problemen. Dus vanaf 20°C : code rood voor hittestress!

Bij aanhoudende warmte nemen koeien, ondanks een hogere onderhoudsbehoefte, minder op. Niet alleen de droge stofopname maar ook de melkproductie kan zo maar 10 tot 20% dalen. Melkkoeien krijgen een negatieve energiebalans en de kans op slepende melkziekte stijgt. Ook laten ze de tocht minder goed zien en neemt de embryonale sterfte toe. Als gevolg van hittestress daalt ook de weerstand bij de droogstaande koeien. Aan de nageboorte blijven staan en uierontsteking zijn ziekten die bij aanhoudende warmte vaker voorkomen.

Maximaal ondersteunen

Zeker in deze warme periode moeten we onze koeien maximaal ondersteunen. Naast voldoende ventilatie, fris voer en water kunnen vitamine- en mineralenmengsels de dieren helpen de periodes van hittestress goed door te komen. FarmPEQ® Complete en FarmPEQ Dryplex zorgen voor een maximale ondersteuning van de penswerking en droge stof opname. Daarnaast hebben de toegevoegde organische sporenelementen en mycotoxinebinderseen positief effect op de weerstand.

Infectiedruk vliegt omhoog

Wie wel gedijen bij hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid zijn bacteriën. Zij vermeerderen zich boven 20°C uiterst snel waardoor de infectiedruk in de zomermaanden explosief toeneemt. Met de juiste hygiënemaatregelen houdt u uw koeien gezond en het celgetal binnen de perken. Producten die bacteriën op een adequate manier bestrijden zijn hierbij een must.

Hygiënisch onderhoud boxen

De omgevingsbacteriën E.coli, Klebsiella en Streptococcus uberis zijn in de zomer vaak de boosdoeners die mastitis veroorzaken. Mest, urine en melkresten in de ligboxen vormen voor deze bacteriën een ideale voedingsbodem. Het boxstrooimiddel BOXCLEAN® zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels gedood worden. Door de neutrale pH-waarde heeft BOXCLEAN geen negatief effect op de speenhuid. BOXCLEAN is als biocide geregistreerd.

Ga kruisbesmetting tegen

Rondom het melken is met hygiënisch werken veel winst te behalen. Al lijkt een speen nog zo schoon deze bevat altijd bacteriën die u niet in de melk wilt en zeker niet wilt overdragen op een andere koe. Door het gebruik van melkershandschoenenen TEATER CLEAN® vochtige voorbehandeldoekjes worden maar liefst 98% minder bacteriën overgedragen t.o.v. een droge voorbehandeling zonder melkershandschoenen.(bron: Hand Hygiëne in the milking parlor GD Deventer)

Bied de beste bescherming

De spenendips UDDERgold® Platinum en 4XLA® hebben een unieke samenstelling die ervoor zorgt dat 99,99999% van de bacteriën, gisten en schimmels op de speen binnen 10 tot 20seconden gedood worden. UDDERgold vormt een barrière op de speenhuid zodat ziekteverwekkers niet binnen kunnen dringen.4XLA zorgt ervoor dat de speenhuid tot het moment dat het slotgat weer is gesloten goed beschermd en verzorgd wordt. Met de juiste maatregelen en producten helpt u uw koeien gezond de zomer door.

Wilt u meer weten, informeer bij uw rundveespecialist.

Hittestress

Gebruik biociden veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular