NLBE NLBE FRDEEXPORT

Nirvana de verrassing van april

Nirvana zorgde afgelopen week voor de verrassing. Met 253 Nederlandse dochters in zijn fokwaarde stijgt hij maar liefst 95 punten en klimt naar een 8e plek op de NVI-lijst. De grootste winst behaalde hij in zijn eiwitvererving die uitkomt op +0,07, goed voor 61 kg.

De vele positieve geluiden uit de praktijk worden nu door index bevestigd. Naast een uitstekende productie laat de Mogulzoon ook een foutloze onderbalk zien. De degelijke vaarzen springen in het oog door veel balans in het frame en goede, vast aangehechte uiers. Daarnaast staat de pinkenstier bekend om zijn goed bevruchtend vermogen. 

De Rith Nova Emblem 8 Heemskerk ABS web

Nirvanadochter De Rith Nova Emblem 8 (AV87) van De Rith Holsteins, Breda.


Balisto boekt weer winst

En wederom verstevigt Balisto zijn positie. De uitstekende prestaties van zijn inmiddels tweede kalfsdochters hebben ervoor gezorgd dat hij weer op nagenoeg alle fronten winst boekt. Met een stijging van 14 punten NVI is de Bookemzoon opnieuw de nummer 2 van de NVI lijst. Niet alleen in kg melk (+ 975) laat hij dikke plus van bijna 200 kg zien, ook in zijn gehaltevererving  doet hij er weer schepje bovenop. 

Josuper de nieuwe TPI-lijstaanvoerder

Met 2806  punten TPI is Josuper de nieuwe nr. 1 TPI. Deze melkstier maakt een sprong van meer dan 200 ponden melk en komt uit op 3442 ponden melk. Door zijn gigantische melkplas, met licht negatieve gehalten is Josuper de hoogste fokstier op het gebied van kg vet en eiwitvererving. Deze uitstekende bevruchter en tevens pinkenstier combineert zijn extreme melkproductie met voldoende body. 

Josuper Magenta Heemskerk ABS web

Josuperdochter ABS 8981 Magneta.

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular