Hygiëne

bakterienHygiëne is een belangrijke (management)factor op het bedrijf. Hygiënische omstandigheden zijn van groot belang voor de gezondheid van de dieren. Zowel het dier als de omgeving moeten hygiënisch aan hoge eisen voldoen om tot de beste resultaten te komen.

Op een melkveebedrijf is er een directe relatie tussen hygiëne en diergezondheid. Een schoon ligbed en schone koeien verminderen het risico van mastitis. Daarom hebben we Boxclean beschikbaar dat bacteriën en schimmels in de boxen dood. Maar ook persoonlijke hygiëne is van groot belang bij het voorkomen en overbrengen van ziekteverwekkende bacteriën. Onze HCP gloves voorkomen dat micro-organismen bij het melken via de handen worden overgebracht. Het gebruik van de HCP melkershandschoenen heeft dan ook een enorme vlucht genomen en is tegenwoordig standaard in een melkstal. Moderne bedrijven zien het belang in van hygiënisch werken en ook gebruik te maken van bijv. melkmouwen en melkschorten. Wat tevens dient ter bescherming van de melker.

De melkkwaliteit kan ook beïnvloed worden door de mate van reiniging en desinfectie van de melkmachine, melkkoeltank en automatische melksystemen. Daarom bieden wij een aantal kwalitatief hoogwaardige reinigingsproducten aan die u helpen de hygiëne te bevorderen.